Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- solsikke-/rapsolje
Paideig
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hvetemel
3 ss
Egg
4 stk
Melk
2,5 dl
Salt
Aromasopp
200 g
Cherrytomater
½ pakke
Kokt skinke i strimler
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Revet mozzarella
½ - 1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en rett som tar litt tid, og den kan gjerne lages klar en dag med bedre tid. Et triks til forsteking av bunnen- legg et bakepapir i bunnen og dekk tørre erter eller 50 øringer. Tips til annet fyll: røkelaks, røkt skinke, grønnsaker eller det du liker. En kesam- eller yoghurtdressing passer godt til denne retten.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med ca 24 cm i diameter. Smør den med litt olje.
Stek formen på nederste rille i omtrent 10-15 minutter, til den er lett gyllen.
Kutt sopp i fire og cherrytomater i to. Stek soppen lett gyllen i en stekepanne.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
Fordel cherrytomater, sopp og skinke i den forstekte formen og hell på eggeblandingen. Topp med revet ost. Sett formen i ovnen, og skru ned temperaturen til 200 grader. Stek paien i 15–20 minutter til den er fast i midten.
Kutt rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Bland sammen restaurantsalat, rødløk og tomat, og vend inn vinaigretten før servering. Vinaigretten kan også serveres ved siden av.
Server nystekt pai med grønn salat og sennepsvinaigrette.
Her blir det fort noen middagsrester igjen. Ta vare på disse og spar dem til lunsj dagen etter. Rester av ost kan fryses og brukes senere.
God middag!