Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg
Basisvarer:
- Melk/fløte
- pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Potetkrydder
1 pakke
Sprøbakt torsk
1 pakke
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Melk/fløte
½ dl
Pepper
Gulrot
2 stk
Sitron
½ stk
Remulade
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Bland inn olje og potetkrydder. Samle potetene på den ene siden av brettet slik at det er plass til fisken etterpå. Sett brettet i ovnen og stek potetene i 10 minutter.
Legg fisken på den andre halvdelen av stekebrettet. Sett brettet tilbake i ovnen og stek poteter og fisk til alt er gyllent og sprøtt. Det tar omtrent ytterligere 15 minutter.
Ha ertene i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og la det koke i 1–2 minutter. Hell av vannet og tilsett smør og melk eller fløte. Kjør ertene sammen med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med pepper.
Skrell og riv gulrøtter. Press over sitronsaft.
Server fish & chips med potetbåter, ertepuré, revet gulrot og remulade.
God middag!