Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré  og poteter

Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré og poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Sous vide-poteter
400 g
Gulrot i skiver
1 pakke
Salt
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Salt
Baconterninger
150 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Salt
Smør
2 ss
Sitron i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett på det som tar lengst tid først, altså det som står først i oppskriften. Du trenger ikke å vente på at potetene skal koke, men gå videre på neste steg. Tilsett gjerne litt sitron i smøret.

Kok opp en kjele med lokk til poteter og gulrot, og en liten kjele til koking av erterpurè. Sett klar en stekepanne. Finn fram alle ingrediensene.
Legg potetene i det kokende vannet og la de småkoke i 10-15 minutter. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 5-6 minuttene.
Stek baconet gyllent i en stekepanne. Legg det til side på en tallerken. Stek fisken i den sammen stekepannen i 2–4 minutter på hver side, i smør. Krydre den med litt salt og pepper (se tips). Ha baconet tilbake i stekepannen.
Kok ertene i 2 minutter og hell av vannet- spar litt slik at du kan justere konsistensen. Kjør sammen ertene med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Ha i litt kokevann, smør, og smak til med salt og pepper. Du kan også servere ertene som de er, uten å lage purè.
Server stekt torsk med baconsmør, kokte gulrøtter, grønn ertepuré,, kokte poteter og sitronbåter.
God middag!