Kyllingwok med green curry

Kyllingwok med green curry

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Ovnsbakt kyllingkjøtt
    300 g
    Blomkål og finstrimlet kål
    1 pose
    Bok choy
    1 stk
    Salt
    Kokosmelk
    1 pakke
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tips: 1–2 ss revet ingefær vil gi et godt løft til retten. Tilsett den sammen med curry pasten og kokosmelken. Dryss gjerne over hakkede peanøtter eller sesamfrø ved servering, det gir en nydelig smak.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele.
    Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
    Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Varm opp en wok- eller stekepanne og tilsett olje. La oljen bli varm.
    Stek kjøttet til det er gyllent, husk å vende om underveis. Stek bare en tredjedel av kjøttet av gangen og legg det over på en vid tallerken etter hvert som det er ferdig stekt. Ha i litt ekstra olje i pannen mellom hver gang du steker nytt kjøtt.
    Kutt bok choy i grove strimler. Vask og tørk strimlene.
    Når kjøttet er ferdig, fres bok choy, blomkål og kål i noen minutter mens du vender hyppig.
    Tilsett kokosmelk og green curry paste. Ha kjøttet tilbake i pannen. La alt koke i 2-3 minutter og vend om underveis. Kok videre til kjøttet er ferdig. Smak til med mer curry paste hvis du ønsker mer smak.
    Server kyllingwok med jasminris.
    God middag!