Kyllingform med tomat, paprika og potet
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Brød (eventuelt)
- paprikapulver
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Tomat
3 stk
Hvitløk
3 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikapulver
3 ss
Salt
1 ts
Kyllingbiff
1200 g
Salt
1 ts
Smør
2 ss
Chilibéarnaise
2 beger
Brød (eventuelt)
. eventuelt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt spisskummen, kapers og til og med hakket ansjos smaker fortreffelig blandet i denne retten. Litt oliven passer godt til. For en superrask dressing til salaten kan du ha 2-3 ss sitronsaft/eddik, ½ dl kaldpresset olivenolje, 1 knust hvitløksfedd, 1 ss dijonsennep, litt salt og pepper i et syltetøyglass eller lignende. Skru lokket på og rist sammen.
SE DOBBEL!!!
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Del poteter i grove terninger, løk i båter, paprika i biter, tomater i grove terninger og grovhakk hvitløk. Ha alle grønnsakene i en langpanne, bland i olje, paprikapulver, salt og pepper, og sett pannen i ovnen.
Del kyllingen i mindre stykker og krydre dem med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør og brun stykkene til de er gylne. Om det ikke er plass til alle stykkene samtidig, legg dem over på en tallerken etter hvert som de er ferdige. Når alle kyllingstykkene er ferdig brunet, legg dem over grønnsakene i langpannen. Hell også over eventuell stekesjy fra stekepannen. Sett langpannen tilbake i ovnen og stek videre. Potetene trenger omtrent 15–20 minutter og kyllingen omtrent 10–15 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingen og effekten i ovnen. Løft eventuelt kyllingen ut tidligere dersom den er ferdig før potetene.
Varm opp béarnaisesausen i en liten kjele
Server med en liten salat ved siden av, og eventuelt litt godt brød om du ønsker mer mat.
God middag!