Kyllingnuggets med søtpotet-og kålrotfries
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
Søtpotet
1 stk
Kålrot
1 bit
Salt
Maisenna
1-2 ss
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Kyllingnuggets
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 dl
Seterrømme
1 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Ruccola
1 pakke
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
½–1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å lage litt mer spennende dip, del rømmen i to kåler. Bland inn 2 ts sennep og 1 ts honning i den ene og et 1/2 fedd hvitløk og litt revet agurk i den andre.
Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.
Skyll søtpotetene. Du kan skrelle dem om du ønsker, men det er ikke nødvendig. Skrell kålrot. Kutt søtpoteter og kålrot i staver. Skyll søtpoteter og kålrot i kaldt, rennende vann i 2–5 minutter.
Ha søtpoteter og kålrot i en brødpose eller bolle og tilsett maisenna og olje. Rist eller bland godt og fordel det på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper, bruk gjerne et favorittkrydder om du har det. Du får best resultat om søtpoteter og kålrot ikke ligger oppå hverandre, så bruk to stekebrett om nødvendig og bytt plass på brettene underveis. Sett brettet i ovnen og stek til friesen er mør og gyllen, dette tar omtrent 20-25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingnuggetsene til de er gjennomvarme og gylne.
Bland sammen rømme og sweet chilisaus, eller server dem hver for seg. (se tips)
Skyll ruccala, tørk den lett og klem over saften fra en halv sitron og drypp over litt olivenolje.
Server kyllingnuggets med søtpotet- og kålrotfries, rucculasalat og dipsaus.
God middag!