Koljekaker med agurksalat og potetskiver
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Potetkrydder
1 pakke
Agurk
½ -1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1-2 ts
Blomkål
1 stk
Koljekaker
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Smør
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft og sett over en kjele med vann til koking av blomkål.
Kutt gule poteter i skiver og ha dem over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og krydre med potetkrydder. Stek potetene til de er gyllene og møre, dette tar omtrent 15-20 minutter.
Kutt blomkålen i buketter. Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Ha agurken over i en bolle og klem over saften fra en halv sitron og 2 ts sukker. Bland godt og la bollen stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne med olje og smør, stek koljekakene på middels varme til de er gjennomvarme.
Kok blomkålen i 3-4 minutter og hell av vannet.
Server koljekaker med stekte poteter, agurksalat, blomkål og rømmekolle.
God middag!