Soya- og ingefærglaserte laksefrikadeller med syltede gulrøtter og stekte nudler
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Eggenudler stekt med sprø pak choy og hvitløk, saftige, glaserte frikadeller og syrlige og søte gulrøtter med sesamfrø kan fort bli ukens høydepunkt.
Eggenudler stekt med sprø pak choy og hvitløk, saftige, glaserte frikadeller og syrlige og søte gulrøtter med sesamfrø kan fort bli ukens høydepunkt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Ingefær
½ bit
Sesamfrø
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Eggenudler
125 g
Pak choy
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Soyasaus
2 ss
Laksefrikadeller
360 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne i omtrent 1 minutt, det gir frøene mer smak.
Skrell og kutt gulrøttene i strimler på langs med en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og bland inn gulrøttene og ingefæren. La gulrøttene trekke i laken frem til servering. Hell av laken, og rør inn sesamfrøene.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek Laksefrikadellene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Ha i soya- og ingefærsausen, og bland godt så sausen setter seg godt rundt frikadellene.
Skyll og kutt pak choyen i strimler gjennom stilkfestet. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp kjelen fra punkt 2, til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i 1 minutt. Tilsett nudlene, pak choyen og 2 ss soyasaus. La det hele surre i 2–3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
God middag!