Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Sukkererter
150 g
Brokkoli
1/2 stk
Asparges
1/2 bunt
Solsikke-/rapsolje
Kalkunfilet i terninger
350 g
Hvitløk
1 fedd
Bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Parmesan
1 pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du det spicy? Finhakk en halv chili og stek den sammen med kalkunen. Press litt sitronsaft over salaten rett før servering.
Skrell aspargesen og brekk av omtrent 1½ cm av stilken. Skjær sukkererter i mindre biter og brokkoli i buketter.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Ha i brokkoli, asparges og sukkererter med omtrent 1 minutt mellomrom. Brokkolien skal ha 4–5 minutter, aspargesen 3–4 minutter og sukkerertene 1–2 minutter.
Ha grønnsakene over i et dørslag og sil av vannet.
Finhakk hvitløk og persille. Riv sitronskall og parmesan. Bland det sammen i en bolle sammen med olivenolje.
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kalkunterningene i noen minutter til de er gjennomstekte.
Ha de forvellede grønnsakene i pannen og fres dem sammen med kjøttet i 2 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn gremolataen.
Hvis du griller, kan du tilberede både kalkunen og grønnsakene på grillen. Grill aspargesen og brokkolien i 3–4 minutter. Tre kalkunkjøttet på et grillspyd, pensle det med gremolata og grill i 2–3 minutter på hver side.
Legg kalkunsalaten over på et serveringsfat og dryss eventuelt på litt salt og nykvernet pepper.
1 Roedeporsjon
350 g
427
God middag!