Lun kalkunsalat med gremolata

Lun kalkunsalat med gremolata

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Sukkererter
    150 g
    Brokkoli
    1/2 stk
    Asparges
    1/2 bunt
    Solsikke-/rapsolje
    Kalkunfilet i terninger
    350 g
    Hvitløk
    1 fedd
    Bladpersille
    1/2 pakke
    Sitron
    1/2 stk
    Parmesan
    1 pakke
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Liker du det spicy? Finhakk en halv chili og stek den sammen med kalkunen. Press litt sitronsaft over salaten rett før servering.

    Skrell aspargesen og brekk av omtrent 1½ cm av stilken. Skjær sukkererter i mindre biter og brokkoli i buketter.
    Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Ha i brokkoli, asparges og sukkererter med omtrent 1 minutt mellomrom. Brokkolien skal ha 4–5 minutter, aspargesen 3–4 minutter og sukkerertene 1–2 minutter.
    Ha grønnsakene over i et dørslag og sil av vannet.
    Finhakk hvitløk og persille. Riv sitronskall og parmesan. Bland det sammen i en bolle sammen med olivenolje.
    Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kalkunterningene i noen minutter til de er gjennomstekte.
    Ha de forvellede grønnsakene i pannen og fres dem sammen med kjøttet i 2 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn gremolataen.
    Hvis du griller, kan du tilberede både kalkunen og grønnsakene på grillen. Grill aspargesen og brokkolien i 3–4 minutter. Tre kalkunkjøttet på et grillspyd, pensle det med gremolata og grill i 2–3 minutter på hver side.
    Legg kalkunsalaten over på et serveringsfat og dryss eventuelt på litt salt og nykvernet pepper.
    1 Roedeporsjon
    350 g
    427
    God middag!