Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner

Skrei

Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner

4.29 (69)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Jordskokk
    250 g
    Smør
    ca. 1 ss
    Melk
    Salt
    Poteter
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    Salt
    Pinjekjerner
    1 pakke
    Chorizo
    1 pakke
    Bladpersille
    ½ pakke
    Extra virgin olivenolje
    ca. 3 ss
    Skreiloin
    350 g
    Salt
    Sitron
    1/3 stk
    Extra virgin olivenolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Pass på å dampe av alt vannet fra jordskokkene. Pureén kan fort bli for tynn om det er mye væske.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Vask jordskokkene godt i kaldt vann og del dem i terninger. Varm opp en vid kjele med olje til høy temperatur. Stek jordskokkene i 3–4 minutter, til de har fått en gyllen farge. Hell på rikelig med vann og kok dem i 10–15 minutter.
    Skyll potetene og kutt dem i skiver på 1 cm tykkelse. Finhakk hvitløk. Ha potetene og hvitløken utover et stekebrett kledd med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper, sett brettet i ovnen og stek potetskivene i 18–20 minutter.
    Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist pinjekjernene i et lite minutt. Kutt chorizoen i strimler, ha strimlene i pannen og stek videre i 2–3 minutter. Finhakk bladpersille og vend den inn sammen med olivenolje.
    Ha fisken i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over sitronsaft og olivenolje. Sett formen i ovnen og stek fisken i 10–12 minutter.
    Sil av vannet fra jordskokkene (se tips). Bruk en stavmikser til å kjøre jordskokkene sammen til en puré. Ha i smør, og spe eventuelt på med melk til du får riktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Server skrei med jordskokkpuré, potetskiver, chorizo og pinjekjerner.
    God middag!