Skrei
Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner
4.29 (69)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Jordskokk
250 g
Smør
ca. 1 ss
Melk
Salt
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
Salt
Pinjekjerner
1 pakke
Chorizo
1 pakke
Bladpersille
½ pakke
Extra virgin olivenolje
ca. 3 ss
Skreiloin
350 g
Salt
Sitron
1/3 stk
Extra virgin olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pass på å dampe av alt vannet fra jordskokkene. Pureén kan fort bli for tynn om det er mye væske.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask jordskokkene godt i kaldt vann og del dem i terninger. Varm opp en vid kjele med olje til høy temperatur. Stek jordskokkene i 3–4 minutter, til de har fått en gyllen farge. Hell på rikelig med vann og kok dem i 10–15 minutter.
Skyll potetene og kutt dem i skiver på 1 cm tykkelse. Finhakk hvitløk. Ha potetene og hvitløken utover et stekebrett kledd med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper, sett brettet i ovnen og stek potetskivene i 18–20 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist pinjekjernene i et lite minutt. Kutt chorizoen i strimler, ha strimlene i pannen og stek videre i 2–3 minutter. Finhakk bladpersille og vend den inn sammen med olivenolje.
Ha fisken i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over sitronsaft og olivenolje. Sett formen i ovnen og stek fisken i 10–12 minutter.
Sil av vannet fra jordskokkene (se tips). Bruk en stavmikser til å kjøre jordskokkene sammen til en puré. Ha i smør, og spe eventuelt på med melk til du får riktig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server skrei med jordskokkpuré, potetskiver, chorizo og pinjekjerner.
God middag!