Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- solsikke-/rapsolje
- salt
Selleri- og potetmos
Selleri- og potetmos (Selleri, Melk, Laktose)
500 g
Lammekjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller av lam (Egg)
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Juliennemiks (Selleri)
1 pakke
Passata
1 flaske
Tomatpesto (Egg, Laktose)
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Salt
Bladpersille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetmos kan også varmes direkte i en kjele. Tøm posens innhold over i en kjele, og varm den forsiktig opp, og rør underveis. Litt revet parmesan eller lignende passer supergodt til denne retten.
- Kok opp en kjele med vann til selleri- og potetmosen. Finn frem alle ingrediensene, en vid kjele, skjærefjøl og kniv.
- Legg posen med selleri- og potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i 10–15 minutter. Hell mosen over i en serveringsbolle ved servering. Hold i posen med et kjøkkenhåndkle, den er nemlig veldig varm.
- Stek kjøttbollene i en vid kjele med olje i 2–3 minutter. Vend inn juliennemiks, passata og pesto, og kok opp. La kjøttboller og saus småkoke i 5 minutter. Vend om underveis. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
- Skyll persillen i rennende vann og rist av vannet. Grovhakk persillen og strø den over retten ved servering.
- Server lammekjøttboller i tomatsaus med selleri- og potetmos.