Lammekjøttboller i tomatsaus med pesto og selleri- og potetmos

Lammekjøttboller i tomatsaus med pesto og selleri- og potetmos

Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Selleri- og potetmos
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Kjøttboller av lam
1 pakke
(Egg)
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Juliennemiks
1 pakke
(Selleri)
Passata
1 flaske
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Oregano
1 pakke
Salt
Bladpersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetmos kan også varmes direkte i en kjele. Tøm posens innhold over i en kjele, og varm den forsiktig opp, og rør underveis. Litt revet parmesan eller lignende passer supergodt til denne retten.

Kok opp en kjele med vann til selleri- og potetmosen. Finn frem alle ingrediensene, en vid kjele, skjærefjøl og kniv.
Legg posen med selleri- og potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i 10–15 minutter. Hell mosen over i en serveringsbolle ved servering. Hold i posen med et kjøkkenhåndkle, den er nemlig veldig varm.
Stek kjøttbollene i en vid kjele med olje i 2–3 minutter. Vend inn juliennemiks, passata og pesto, og kok opp. La kjøttboller og saus småkoke i 5 minutter. Vend om underveis. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
Skyll persillen i rennende vann og rist av vannet. Grovhakk persillen og strø den over retten ved servering.
Server lammekjøttboller i tomatsaus med selleri- og potetmos.
God middag!