Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. sukker
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salsicciadeig
350 g
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Salt
Evt. sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du timian, rosmarin eller merian passer det godt i denne retten. Bland det da inn samtidig som du har i basilikum og oregano.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Del squash og aubergine i terninger, og løk i skiver. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og brun salsicciakjøttdeigen godt.
Varm opp en bredbunnet kjele og tilsett olje. Stek løk og hvitløk til det blir blankt. Tilsett aubergine og squash, og stek i 5–6 minutter til de har fått farge. Ha i hakkede tomater og krydder. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.Kok opp, skru ned varmen og tilsett den stekte salsicciadeigen. La det stå og surre frem til gryten er ferdig. Det tar omtrent 10 minutter.
Server ratatouillegryte med ovnsbakte poteter.
God middag!