Ratatouillegryte med ovnsbakte poteter

Ratatouillegryte med ovnsbakte poteter

4.14 (206)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. sukker
    • extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Salsicciadeig
    350 g
    Gul løk
    ½ stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Aubergine
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Oregano
    1 pakke
    Salt
    Evt. sukker
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du timian, rosmarin eller merian passer det godt i denne retten. Bland det da inn samtidig som du har i basilikum og oregano.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
    Del squash og aubergine i terninger, og løk i skiver. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en stekepanne, ha i olje og brun salsicciakjøttdeigen godt.
    Varm opp en bredbunnet kjele og tilsett olje. Stek løk og hvitløk til det blir blankt. Tilsett aubergine og squash, og stek i 5–6 minutter til de har fått farge. Ha i hakkede tomater og krydder. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.Kok opp, skru ned varmen og tilsett den stekte salsicciadeigen. La det stå og surre frem til gryten er ferdig. Det tar omtrent 10 minutter.
    Server ratatouillegryte med ovnsbakte poteter.
    God middag!