Ovnsbakte kyllingbryst med potetmos, rotgrønnsaker og bearnéssaus

Ovnsbakte kyllingbryst med potetmos, rotgrønnsaker og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Kålrot i staver
250 g
Kruspersille
½ pakke
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Kyllingbryst
600 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre potetbåtene med tørket timian, oregano, persille, paprika og litt salt!

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett en stor kjele med vann på kok.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i staver. Ha gulrot-, sellerirot- og kålrotstavene i en ildfast form, vend inn litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Legg posen med potetmos (uåpnet) i kjelen med varmt vann, og la den småkoke i ca. 15 minutter. Ha i posen med bearnéssaus (uåpnet) de siste fem minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje og smør til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i ca. 2 minutter på den andre siden. Vend kyllingen i sitruskrydderet, og legg kyllingen oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Stek formen i ovnen de siste ca. 15 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
Løft posene fra punkt 3 forsiktig opp av vannet, og ha posenes innhold over i serveringsskåler.
Grovhakk kruspersillen, og vend den inn i potetmosen eller strø den over retten før servering.
God middag!