Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamico- eller eplesidereddik
- extra virgin olivenolje
- solsikke-/rapsolje
Makaroni
150 g
Brokkoli
½ stk
Rødløk
½ stk
Stekepølse
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Urtesaus
2 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Isbergsalat
½ stk
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å korte ned tilberedningstiden kan du droppe å gratinere retten i ovnen. Varm da sausen sammen med pølser og grønnsaker, ha blandingen over pastaen og dryss over ost.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og brokkoli. Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og del den i biter. Kok pasta og brokkoli til pastaen er såkalt al dente, altså at den har en fast kjerne. Det tar omtrent 5–6 minutter. Hell av vannet og ha pasta og brokkoli tilbake i kjelen.
Finhakk løk, og kutt pølse og paprika i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek løk, pølser og paprika i 3–4 minutter.
Bland sammen pasta, grønnsaker, pølser og urtesaus. Ha alt over i en ildfast form, dryss over ost og sett formen i ovnen. La gratengen steke til osten er smeltet og gyllen.
Kutt salat i strimler og tomat i biter. Vend inn olivenolje og eddik rett før servering.
Server pølsegrateng med salat.
Om du skulle ha noe igjen av pastagratengen, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet. Varm den opp til middag, lunsj eller kvelds en annen dag.
God middag!