Torsk med søtpotetpuré og brokkoli- og granateplesalat
4.25 (123)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- margarin
- salt
- vann
Søtpotet
2 stk
Vann
½–1 dl
Margarin
1 ss
Lime
½ stk
Salt
Brokkoli
½–1 stk
Granateple
1 stk
Spinat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Torskefilet
375 g
Salt
Margarin
1 ss
Sitruskrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen. Da steker du den ved 180 grader i omtrent 8–14 minutter. Se hvordan du renser et granateple på Godtleverts Youtubekanal.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til søtpotet og en til brokkoli.
Skrell og del søtpotetene i terninger, og kok dem møre. Det tar omtrent 15 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med papir. Legg den i en ildfast form og krydre med sitruskrydder, litt salt og pepper. Bak fisken i ovnen i 8–12 minutter.
Del brokkolien i buketter. Skrell og del stilken i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter, avkjøl den raskt i rennende kaldt vann og la den renne av seg i et dørslag. Rens ut kjernene av granateplet (se tips). Skyll og tørk spinat. Bland grønnsakene sammen med olivenolje, salt og pepper.
Ta av en kopp av kokevannet til søtpoteten. Hell av resten av vannet. Kjør søtpotetene til en fin puré med en stavmikser eller blender. Juster konsistensen på puréen med kokevannet. Ha i margarin og smak til med lime, salt og pepper.
Server torsk med søtpotetpuré og brokkoli- og granateplesalat.
125 g
Søtpotetpurè: 125 g
Grønnsaker
Energiinnhold: 370 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!