Kremet pasta penne med skinke og brokkoli

Kremet pasta penne med skinke og brokkoli

4.1 (200)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • hvitløk
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Penne
250 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Vann
2 dl
Grønnsaksbuljongterning
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Skinke i strimler
150 g
Rømmemiks
1 pakke
(Laktose)
Salt
Brokkoli
½ stk
Salt
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Kok opp vann og bland inn buljong. Finhakk rødløk og hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken og hvitløken på middels varme til det er blankt. Tilsett skinke, rømmemiks og ønsket mengde ferdigblandet buljong. La det hele koke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter.
Server kremet pasta med skinke og brokkoli.
God middag!