Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Gulrot
1 stk
Brokkoli
½ stk
Squash
½ stk
Rød paprika
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Laksefilet
200 g
Rømmekolle
½ pakke
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Fullkornsris
1 pose
Vann
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive squashen grovt på et rivjern og blande den inn i rømmedressingen. Det blir nesten som tzatziki!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell gulroten og del den i skiver. Del brokkoli i buketter og stilken i skiver. Skjær squash og paprika i terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha på olje, tzatzikikrydder, salt og pepper, og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 15 minutter. Legg laksefileten på toppen, ha salt og pepper også på laksen, og la formen stå i ovnen i ytterligere 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Bland sammen rømme, tzatzikikrydder, salt og pepper (se tips). La dressingen stå på benken frem til servering.
Server laks med ovnsbakte grønnsaker, ris og rømmedressing.
God middag!