Gresk gyros med svinenakke og tzatziki
Ny oppskrift
Under 15 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- extra virgin olivenolje
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
Svinenakke i skiver
400 g
Oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Litt salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomater
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Fullkornspita
1 pakke
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du tid, kan gjerne kjøttet marineres natten over. Mariner kjøttet i finhakket hvitløk, en liten skvett rødvinseddik og litt flytende honning, i tillegg til krydderet i oppskriften. Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, da trenger du ikke å varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet om du ikke liker rå løk.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, en stor tallerken, en bolle, en skjærefjøl og kniv. Les tipset.
Kutt svinenakken i strimler og ha strimlene i en bolle. Vend inn olje, urter, paprikakrydder og litt salt. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme. Stek halvparten av kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin bruning. Legg det stekte kjøttet over på en tallerken, og stek så den andre halvparten. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen og dekk med lokk eller folie. Sett pannen til side.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
Del tomat, agurk og rødløk i skiver. Legg alle grønnsakene på et stort fat. Ha over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper.
Server gresk gyros i pitabrød med svinenakke, salat og tzatziki.
God middag!