Soyaglasert laks med ananassalat og villris
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Flytende honning
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Soyasaus
1/3 dl
Ingefær
1 bit
Flytende honning
2 ss
Laksefilet
325 g
Vann
½ dl
Solsikke-/rapsolje
Ananas
½–1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Ruccola
1 pakke
Villris
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan marineres i soyasaus dagen i forveien.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Skrell ingefæren og riv den fint på et rivjern. Bland sammen soyasaus, ingefær og honning.
Skjær laksen i porsjonsstykker. Vend stykkene i marinaden og la dem trekke til seg smak i omtrent 10 minutter.
Skrell ananasen. Kutt ananas og agurk i terninger. Riv limeskall fint på et rivjern, og pass på å bare få med det grønne av skallet. Bland sammen ananas, agurk, limeskall og ruccola.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist sesamfrøene gylne i omtrent 1 minutt.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Ta laksestykkene opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden) og stek dem i omtrent 30 sekunder på hver side. Ha dem deretter over i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek videre i omtrent 6 minutter. Laksen skal ha en rå kjerne.
Ha resten av marinaden i pannen du stekte fisken i og tilsett saften fra limen og vann. La soyablandingen småkoke i 6 minutter.
Server soyaglasert laks med ris, resten av soyaglacen, ristede sesamfrø og ananassalat.
God middag!