20-30
Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat
Fine, faste fiskestykker med en god grønnsakssalat til. Mynten og sennepsvinaigretten gjør brokkolisalaten frisk og smakfull.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Vann
3 dl
Brokkolisalat
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Mynte
½ bunt
Erter
125 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
2 pakke
Ovnsbakt torsk
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake grønnsakene til salaten. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Quinoa: Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Brokkolisalat: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og plukk myntebladene fra stilken. Grovhakk bladene.
- Ovnsbakt torsk: Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha 2 ss smør og 2 ss soyasaus på toppen av fiskestykkene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Brokkolisalat, fortsettelse: Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha ertene i kjelen når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden. Hell av vannet, og ha brokkolien og ertene over i en stor bolle med rødløken, mynten og quinoaen. Bland inn sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.
- God middag!