Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat
20-30

Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat

Fine, faste fiskestykker med en god grønnsakssalat til. Mynten og sennepsvinaigretten gjør brokkolisalaten frisk og smakfull.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
125 g
Vann
3 dl

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
mynte
Mynte
½ bunt
erter
Erter
125 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
2 pakke

Ovnsbakt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake grønnsakene til salaten. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Quinoa: Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
  3. Brokkolisalat: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og plukk myntebladene fra stilken. Grovhakk bladene.
  4. Ovnsbakt torsk: Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha 2 ss smør og 2 ss soyasaus på toppen av fiskestykkene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Brokkolisalat, fortsettelse: Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter.  Ha ertene i kjelen når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden. Hell av vannet, og ha brokkolien og ertene over i en stor bolle med rødløken, mynten og quinoaen. Bland inn sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.
  6. God middag!