Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kjøttdeig
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Røde bønner
1 boks
Taco kryddermiks
½ pose
Vann
1–2 dl
Salt
Fullkornstortillaer
1 pakke
Salsa
1 beger
Revet gouda
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Rømmekolle
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Bruk gjerne grillelementene i ovnen, men pass godt på så maten ikke brenner seg.
Sett ovnen på 200 grader.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne med olje. Kutt rødløk i terninger og ha terningene i pannen sammen med de røde bønnene. Smak deg frem med tacokrydderet underveis til du får den styrken som passer for familien. Tilsett litt og litt vann og kok det inn mellom hver gang. La det hele småkoke i omtrent 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttblandingen i en strek midt på hver tortillalefse og rull lefsene sammen som en pølse. Legg lefsene over i en stor ildfast form, smør et lag salsa på toppen og dryss over ost til slutt. Sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet og gyllen. Det tar omtrent 10–15 minutter.
Finhakk tomat og rødløk, og bland det sammen i en skål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server enchiladas med tomatsalsa og rømmekolle.
God middag!