Urtestekt torsk med knust potet og rustikk agurksalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- sukker/honning
Poteter
200 g
Smør
1 ss
Salt
Agurk
½ stk
Rødløk
¼ stk
Estragonsennep
½ glass
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Sukker/honning
½ ss
Salt
Torskefilet
200 g
Salt
Rødløk
¼ stk
Bladpersille
2-3 stilk
Sitron i båter
½ stk
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Til blomkålsuppen denne uken skal du ha et kokt egg. Spar tid den dagen du lager blomkålsuppe ved å koke egget i dag! Da er supperetten fortere ferdig.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Kutt agurk og rødløk i små terninger. Visp sammen sennep, olivenolje, sitronsaft, sukker eller honning, salt og pepper. Hell dressingen over agurken og rødløken, og la agurksalaten stå og trekke frem til servering.
Skjær fisken i passe store stykker. Tørk av stykkene med kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper. Finhakk rødløk og persille, og bland det sammen. Dekk fiskestykkene med urteblandingen.
Smelt smør i en stekepanne og legg i torsken. Stek stykkene i omtrent 3–4 minutter på hver side.
Når potetene er møre, hell av vannet og la dem dampe seg litt tørre. Knus potetene grovt, og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
Server persillestekt torsk med knust potet, agurksalat og sitronbåter.
God middag!