Risotto med kyllinglår og sopp

Risotto med kyllinglår og sopp

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Vann
5-10??? dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
1 pakke
Grønnkål
1 pakke
Små sjampinjonger
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Salt
Kyllinglår
1 pakke
Salt
Paprikakrydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del gjerne soppen i to eller fire før den går i risen.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllinglårene i en ildfast form eller et stekebrett og ha på olje, paprikakrydder og salt og pepper. sett i ovnen og la stå til lårene er gjennomstekt, omtrent 25-30 minutter.
Kok opp vann og grønnsaksbuljong. Skrell og finhakk sjalottløken. Når vannet har kokt opp, tilsett risotto og la den koke på lav varme i omtrent 16-18 minutter. 10 minutter inn i koketiden kan du blande inn småsjampinjongen. (se tips) Rør om underveis. Når risen er ferdig, bland inn sjalottløk og grønnkål. Vend om på lav varme i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett på et lokk, dra kjelen til side, og la stå å trekke frem til servering.
Ved servering riv over og bland inn grana padano inn i risottoen.
God middag!