Skrei
Ovnsbakt skrei med potet-sellerimos og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- extra virgin olivenolje
- smør
- soyasaus
Potet- og sellerimos
500 g
Skrei
350 g
Smør
1-2 ss
Soyasaus
1-2 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Sjysaus
1 pakke
Timian
2-3 stilk
Soyasaus
1-2 ss
Smør
2 ss
Røde cherrytomater
1 pakke
Rødløk
½ -1 stk
Bladpersille
1 pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 180 garder varmluft og kok opp en stor kjele med vann til potetmos.
Legg posen med potet-sellerimos i kjelen med kokene vann og la den småkoke i omtrent 10-15 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med kjøkkenpapir. Del fisken i porsjonsstykker. Ha fisken i en ildfast form og ha på smør, soyasaus og pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8-10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken.
Ha sjysausen i en kjele sammen med 2-3 stilker timian. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Ta ut timianstilkene, smak til med soyasaus og rør inn smøret.
Kutt tomatene i to, hakk rødløk og bladpersille. Skyll rødløken i kaldt vann, det gjør at den ikke bli så sterk. Ha tomater, rødløk og persille i en bolle og drypp over litt olivenolje.
Løft posen med potet-sellerimos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell mosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server ovnsbakt skrei med potet-sellerimos, tomatsalat og timiansjy.
God middag!