Svinekam chili a la pil pil med fransk potetsalat

Svinekam chili a la pil pil med fransk potetsalat

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • solsikke-/rapsolje eller smør
  • tørket rosmarin
Chili ala pil pil kryddermiks
1/2 pose
Tørket rosmarin
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 dl
Rød paprika
Svinekam
650 g
Salt
Solsikke-/rapsolje eller smør
2-3 ss
Poteter
600 g
Rødløk
1 stk
Stangselleri
3 stilk
Tomat
2 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Sennepsdressing
(Sulfitt, Sennep)
Hjertesalat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt ansjos og/eller bacon smaker også fortreffelig i potetsalaten. Ønsker du mer grønnsaker til retten, lag en enkel grønn salat eller kok grønnsaker og server ved siden av.

Bland krydder med eddik og olje. Krydre dem med salt og pepper, og hell over litt av sausen slik at det kan marinere litt før det stekes.
Kok poteter i lettsaltet vann, avkjøl noe og del dem i terninger. Når potetene er satt til kok, kutt løk, paprika, selleri og tomat i små terninger. Bland sammen poteter, grønnsaker og persille i en bolle. Rist godt i sennepsvinagretteposen og hell den over potetblandingen rett før servering mens potetene fremdeles er litt lune/romtempererte.
Varm opp en stor stekepanne på middels+ temperatur, tilsett smør eller olje og legg i svinebiffene. Skru ned til middels varme og stek dem videre på begge sider slik at de blir gylne og ferdigstekt samtidig.
Bruker du steketermometer, stek kjøttet til det holder omtrent 64-65 grader kjernetemperatur, ta det ut til hviling og etterstek så til 68 grader. Hvis du griller, grill på middels+ varme til biffene er gylne og gjennomstekte.
Kutt hjertesalaten i båter som henger sammen nederst og gi den en kjapp omgang på grillen, ca 2-3 minutter. Evt kan den kuttes i strimler og serveres kald.
Server svinekam sammen med potetsalat og hjertesalat
Dryss gjerne piri pirikrydder over før servering om du liker det litt hett..
God middag!