Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner

Skrei

Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Jordskokk
    250 g
    Smør
    ca. 1 ss
    Melk
    Poteter
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    ½ -1 stk
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    Extra virgin olivenolje
    ca. 3 ss
    Chorizo
    1 pakke
    Bladpersille
    ½ -1 pakke
    Pinjekjerner
    1 pakke
    Skreiloin
    350 g
    Salt
    Sitron
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Pass på å dampe av alt vannet fra jordskokkene. Pureén kan fort bli for tynn om det er mye væske.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft.
    Vask jordskokken godt i kaldt vann og del den i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme med litt olje og stek jordskokken i ca 3-4 minutter til den har fått en gyllen farge. Ha rikelig med vann i kjelen og kok i ca 10-15 minutter til de er møre.
    Skyll og kutt potetene i skiver på ca 1 cm tykkelse. Finhakk hvitløken. Ha potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca 18-20 minutter.
    Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist pinjekjernene i et lite minutt. Kutt chorizoen i strimler, ha i pannen sammen med pinjekjernene og stek i ca 2-3 minutter. Finhakk bladpersillen og vend inn sammen med olivenolje.
    Fordel fisken i en ildfast form, krydre med salt, pepper, saften fra sitronen og olivenolje. Stek fisken i ovnen i ca 10-12 minutter.
    Sil av vannet fra jordskokken (se tips) og kjør den sammen til en puré med en stavmikser. Ha i smør og spe eventuelt på med melk til den får en jevn konsistens. Smak til med salt.
    Server skrei med jordskokkpuré, potetskiver og chorizo- og pinjekjerner.
    God middag!