Skrei
Skrei med jordskokkpuré, chorizo- og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Jordskokk
250 g
Smør
ca. 1 ss
Melk
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ -1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
Extra virgin olivenolje
ca. 3 ss
Chorizo
1 pakke
Bladpersille
½ -1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Skreiloin
350 g
Salt
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pass på å dampe av alt vannet fra jordskokkene. Pureén kan fort bli for tynn om det er mye væske.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Vask jordskokken godt i kaldt vann og del den i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme med litt olje og stek jordskokken i ca 3-4 minutter til den har fått en gyllen farge. Ha rikelig med vann i kjelen og kok i ca 10-15 minutter til de er møre.
Skyll og kutt potetene i skiver på ca 1 cm tykkelse. Finhakk hvitløken. Ha potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca 18-20 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist pinjekjernene i et lite minutt. Kutt chorizoen i strimler, ha i pannen sammen med pinjekjernene og stek i ca 2-3 minutter. Finhakk bladpersillen og vend inn sammen med olivenolje.
Fordel fisken i en ildfast form, krydre med salt, pepper, saften fra sitronen og olivenolje. Stek fisken i ovnen i ca 10-12 minutter.
Sil av vannet fra jordskokken (se tips) og kjør den sammen til en puré med en stavmikser. Ha i smør og spe eventuelt på med melk til den får en jevn konsistens. Smak til med salt.
Server skrei med jordskokkpuré, potetskiver og chorizo- og pinjekjerner.
God middag!