Indrefilet av svin med potetmos, rosenkål og persilleolje

Indrefilet av svin med potetmos, rosenkål og persilleolje

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Mandelpoteter
    400 g
    Melk
    1 dl
    Smør
    1 ss
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    Marinert indrefilet av svin
    300 g
    Salt
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Smør
    1 ss
    Rosenkål
    200 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    Bladpersille
    ½ -1 pakke
    Salt
    Extra virgin olivenolje
    5 ss
    Sitron
    1/3 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis du har steketermometer, stek kjøttet til ca 60-62 grader og la det hvile seg opp til ca 64 grader.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft.
    Skrell og kok mandelpotetene i en kjele med vann i ca 20 minutter til de er møre. Grovhakk hvitløken.
    Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek indrefileten i ca 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper, ha i hvitløken, smør og stek i ca 2-3 minutter. Bruk en spiseskje til å øse smøret over indrefileten. Ha den over i en ildfast form og stek i ovnen i ca 12-15 minutter.
    Kutt enden av rosenkålene og kutt de deretter i to. Skrell og finhakk sjalottløken.
    Ha bladpersillen i et litermål sammen med litt salt, olivenolje, saften fra sitronen, hvitløken og kjør med en stavmikser.
    Sil vannet av potetene, ha de tilbake i kjelen og mos sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek rosenkålen og løken sammen i ca 3-4 minutter. Krydre med salt.
    God middag!