Indrefilet av svin med potetmos, rosenkål og persilleolje
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Mandelpoteter
400 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
Marinert indrefilet av svin
300 g
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
Rosenkål
200 g
Banansjalottløk
1 stk
Bladpersille
½ -1 pakke
Salt
Extra virgin olivenolje
5 ss
Sitron
1/3 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har steketermometer, stek kjøttet til ca 60-62 grader og la det hvile seg opp til ca 64 grader.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Skrell og kok mandelpotetene i en kjele med vann i ca 20 minutter til de er møre. Grovhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek indrefileten i ca 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper, ha i hvitløken, smør og stek i ca 2-3 minutter. Bruk en spiseskje til å øse smøret over indrefileten. Ha den over i en ildfast form og stek i ovnen i ca 12-15 minutter.
Kutt enden av rosenkålene og kutt de deretter i to. Skrell og finhakk sjalottløken.
Ha bladpersillen i et litermål sammen med litt salt, olivenolje, saften fra sitronen, hvitløken og kjør med en stavmikser.
Sil vannet av potetene, ha de tilbake i kjelen og mos sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek rosenkålen og løken sammen i ca 3-4 minutter. Krydre med salt.
God middag!