Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kjøttdeig
1 pakke
Three spice
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
1 dl
Salt
Tomat
2 stk
Nachochips
1 g
Tortillalefser
2 pakke
Guacamole
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Revet mozzarella
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Mais
1 pakke
Rødløk
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i guacamolen, smak den til med salt, pepper og sitron- eller limesaft. Det er også godt å blande inn litt finhakket sjalottløk, chili eller koriander passer også godt.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft
Brun kjøttdeigen i en stekepanne med olje. Ha i tacokrydder og bland det godt sammen med kjøttet. Tilsett vann og la krydderet koke inn i kjøttet. Stekingen tar omtrent 8–10 minutter totalt.
Kutt opp alle grønnsakene etter ønske og fordel dem i skåler. Ha også ost, rømme, mais og salsa i skåler. Sett alt frem på bordet.
Ha tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5–6 minutter. Eventuelt kan du varme dem i mikrobølgeovn.
Legg nachochipsene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 3–4 minutter. Smak til guacemolebasen med salt, pepper og olivenolje (se tips).
La alle i familien komponere sine egne tacolefser.
For variasjon kan du også lage enchiladas!
Fordel kjøttblandingen i en strek midt på hver tortillalefse og rull lefsene sammen som en pølse. Legg lefsene over i en stor ildfast form, smør et lag salsa på toppen og dryss over ost til slutt. Sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet og gyllen. Det tar omtrent 10–15 minutter.
God middag!