Hjemmelagde fiskekaker med varmrøkt laks og sennepsmarinerte poteter

Hjemmelagde fiskekaker med varmrøkt laks og sennepsmarinerte poteter

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • honning
  • salt
  • sukker
Hysefilet
200 g
(Fisk)
Egg
1 stk
Salt
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Bladpersille
½ -1 pakke
Vårløk
½ pakke
Varmrøkt laks
200 g
(Fisk, Sennep)
Poteter
1 pakke
Honning
2 ss
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Vårløk
½ pakke
Agurk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du har en en food prosessor kan man gjerne kjøre fiskefarsen i den istedet for kjøkkenmaskin.

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og trekk potetene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Del hysefileten i grove biter og ha bitene i et litermål. Knekk i egget og tilsett litt salt, pepper og panko. Bruk en stavmikser til å kjøre fiskeblandingen jevn.
Finhakk bladpersille og kutt vårløk i skiver. Legg halvparten av vårløken til side til potetene. Kutt laksen i biter à 1x1 cm. Vend alt inn i fiskefarsen.
Varm opp en stekepanne med olje til middels høy varme. Fukt hendene dine med vann og form fiskefarsen til to like store kaker. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Bland sammen sitronsaft, sukker og litt salt i en bolle. Kutt agurk i skiver med en ostehøvel eller mandolin. Legg agurkskivene i laken.
Sil vannet av de kokte potetene og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn honning, sennepsvinaigrette og resten av vårløken.
Server hjemmelagde fiskekaker med varmrøkt laks, agurksalat og sennepsmarinerte poteter.
God middag!