Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamico- eller eplesidereddik
- extra virgin olivenolje
- solsikke-/rapsolje
Makaroni
150 g
Brokkoli
½ -1 stk
Rødløk
½ -1 stk
Stekepølse
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Urtesaus
2 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å korte ned tilberedningstiden trenger ikke retten å gratineres. Varm sausen da sammen med pølser og grønnsaker, ha blandingen over pastaen og dryss over ost.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og brokkoli. Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og del den i biter. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 5-6 minutter. Kok brokkolien sammen med pastaen. hell av vannet og ha det tilbake i kjelen.
Hakk løken, kutt pølse og paprika i terninger. Varm opp en stekepanne med olje. Stek løk, pølser og paprika i 3-4 minutter.
Bland sammen pasta, grønnsaker, pølser og urtesaus. ha alt over i en ildfast form, dryss over ost og sett formen i ovnen. La den steke til osten er smeltet og gyllen.
Kutt salaten i strimler og tomater i biter. Vend inn olivenolje og eddik rett før servering.
Server pølsegrateng med salat.
om du skulle ha noe igjen av pastagratengen, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet. varm den opp til et annet måltid.
God middag!