Karbonader med bakte rotgrønnsaker og løksjy
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Rødbete
1 stk
Knutekål
1 stk
Gulrot
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Magre biffkarbonader
450 g
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Sjysaus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bak grønnsakene sammen med timian eller rosmarin for god smak. Løken kan også bakes med resten av grønnsakene om du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell rødbeter, knutekål og gulrot. Del poteter, rødbete og knutekål i båter eller terninger. Kutt gulrot i skiver. Legg grønnsakene over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak grønnsakene i 25–30 minutter, til de er møre.
Stek karbonadene i ovnen i 10–12 minutter.
Kutt løk i tynne skiver. Stek løken i en stekepanne med olje til den er lett brunet. Tilsett sjyasaus og kok opp. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Server karbonader med bakte rotgrønnsaker, løksjy og tyttebær.
God middag!