Soyaglasert laks med ananassalat og villris
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Flytende honning
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Ingefær
1 bit
Soyasaus
1/3 dl
Flytende honning
2 ss
Laksefilet
325 g
Vann
½ dl
Solsikke-/rapsolje
Ananas
½–1 stk
Agurk
½ -1 stk
Lime
½ -1 stk
Ruccola
1 pakke
Villris
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan marineres i soyasaus dagen i forveien.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Bland ingefæren sammen med soyasaus og honning.
Skjær laksen i porsjonsstykker. Vend laksen i marinaden, og la dem trekke til seg smakene i ca 10 minutter.
Skrell ananasen og kutt den og agurken i terninger. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet sammen med grønnsakene og ruccolaen.
Kok risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist sesamfrøene i ca 1 minutt eller til de er gylne.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Ta laksestykkene opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden), og stek dem i ca 30 sekunder på hver side. Ha fisken deretter over i en ildfast form, og stek videre i ca 6 minutter. Laksen skal ha en rå kjerne.
Ha resten av marinaden i pannen du stekte fisken i, og tilsett saften fra limen og vann. La soyablandingen småkoke i ca 6 minutter.
Server laks toppet med soyaglace, ristet sesamfrø og ananassalat.
God middag!