Grønnsakslasagne med tomat- og appelsinsalat

Grønnsakslasagne med tomat- og appelsinsalat

Ny oppskrift
Under 55 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Grønne linser
1 boks
Rotgrønnsaksmiks
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Passata
1 flaske
Oregano
1 pakke
Salt
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Lasagneplater
½ pakke
(Egg, Hvete)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Hjertesalat
1 stk
Appelsin
1 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Noen oppskrifter er mer tidkrevende enn andre. Et triks er å lese gjennom oppskriften èn gang og finne frem ingredienser og utstyr før du starter matlagingen. Om du ikke skulle tåle gluten, kan du lage en grønnsaksgryte i stedet, og servere et annet tilbehør ved siden av.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skyll linsene i et dørslag.
Stek grønnsakene blanke i en kjele med olje. Tilsett passata og linser. La grønnsakssausen småkoke i 5–10 minutter. Krydre med urtekrydder, salt og pepper.
Finn frem en dyp ildfast form som rommer omtrent 2–2,5 liter og smør den med litt olje. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater lagvis. 2–3 lag er nok. Stek lasagnen i 20 minutter. Riv over litt parmesan ved servering.
Kutt bort skallet på appelsinen og del den i fileter eller terninger. Del tomat i skiver. Skyll hjertesalatbladene og iv de i mindre biter. Bland alt sammen med salat og press over appelsinsaft fra appelsinskallet.
Server grønnsakslasagne med salat ved siden av.
Lasagnen ryktes å være best dag nummer to. Ta restene med deg til lunsj eller varm dem opp som middag dagen etter. Lasagneplater som ikke er brukt kan fryses og brukes senere.
God middag!