Ovnsbakt laks i kremet fiskesaus med grønne erter, poteter og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
600 g
Laksefilet
600 g
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Grønne erter
250 g
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen skal ha en lyserosa kjerne når den er ferdigstekt.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene og ertene i punkt 5.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Skjær laksen i porsjonsstykker, og fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper, og hell over fiskesausen. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden, og ertene de siste 1-2 minuttene.
Sil vannet av potetene, gulrøttene og ertene, og vend inn litt smør og salt.
God middag!