Kremet pasta med varmrøkt laks og asparges

Kremet pasta med varmrøkt laks og asparges

4.15 (93)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Evt. nykvernet sort pepper
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Pasta penne
150-200 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Rød paprika
1 stk
Lett crème fraîche
1 pakke
Vann
2 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½–1 stk
Dill
½–1 pakke
Asparges
1 bunt
Varmrøkt laks
200 g
(Fisk, Sennep)
Evt. nykvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan fint lages om til en pastasalat som du kan ta med deg i tursekken. Kok da pastaen som anvist og ha i aspargesen det siste minuttet. Vend inn paprika, løk og laks. Lag en dressing av crème fraîche, dill og sitron.

Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta og asparges.
Finhakk løk og kutt paprika i terninger. Knekk av den nederste delen på aspargesene der de knekker naturlig. Skrell aspargesene og del dem i fire. Ta skinnet av laksen. Del laksen i terninger. Finhakk dill og riv sitronskall på den fineste delen av et rivjern.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en vid kjele eller stekepanne med olje. Stek løken til den er blank. Tilsett paprika, crème fraîche, vann og buljong. La det småkoke i omtrent 5 minutter.
Rør inn sitronskall og dill. Vend forsiktig inn asparges og laks. La det trekke i 2–3 minutter.
Server pasta med kremet saus og varmrøkt laks. Kvern gjerne litt sort pepper over ved servering.
God middag!