Vegetariske street food-tacos med chilistekt sopp, mango og chilimajones
30-40
Vegetar

Vegetariske street food-tacos med chilistekt sopp, mango og chilimajones

Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie

Topping

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt

Chilistekt sopp og sorte bønner

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
rødløk
Rødløk
½ stk
mango
Mango
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 689 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.

  1. Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen i 1–2 minutter, og ha den over i en skål. Skyll og grovhakk korianderen. Vend korianderen inn med kjerneblandingen når den er avkjølt. 
  2. Chilistekt sopp og sorte bønner: Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Sil og skyll bønnene. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og ønsket mengde av chilikrydderet, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  3. Maistortillaer: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering (se tips).
  4. Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, eller i hver sine skåler. Sett sammen tacos etter eget ønske, og server chilimajonesen til retten.