Stekte pølser med rotmos og brokkoli

Stekte pølser med rotmos og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. smør
  • pepper
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Kålrot
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Poteter
300 g
Matfløte
1-2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
3 ss
Pepper
Middagspølser
1 pakke
(Sulfitt, Sennep, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Brokkoli
½–1 stk
Evt. smør
1 ss
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del pølsene i fire på langs, men ikke helt gjennom på toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider. Nå har du laget pølseblekksprut!

Kok opp to kjeler med vann, en til rotmos og en til brokkoli.
Skrell gulrot, kålrot og poteter. Kutt grønnsakene i biter og ha alt over i den ene kjelen. Kok grønnsakene til de er møre, dette tar omtrent 15–20 minutter. Hell av vannet og knus grønnsakene med en stamper eller stavmikser. Rør inn melk og smør, og smak til med pepper.
Varm opp en stekepanne med olje og stek pølsene til de er gjennomvarme.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 4–5 minutter. Hell av vannet og ha på en god klatt smør.
Ha sausen over i en liten kjele og kok opp under omrøring.
Server stekte pølser med rotmos, brokkoli og rørte tyttebær
God middag!