Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kålrot
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Poteter
300 g
Matfløte
1-2 dl
Smør
3 ss
Pepper
Middagspølser
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Brokkoli
½–1 stk
Evt. smør
1 ss
Brun saus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del pølsene i fire på langs, men ikke helt gjennom på toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider. Nå har du laget pølseblekksprut!
Kok opp to kjeler med vann, en til rotmos og en til brokkoli.
Skrell gulrot, kålrot og poteter. Kutt grønnsakene i biter og ha alt over i den ene kjelen. Kok grønnsakene til de er møre, dette tar omtrent 15–20 minutter. Hell av vannet og knus grønnsakene med en stamper eller stavmikser. Rør inn melk og smør, og smak til med pepper.
Varm opp en stekepanne med olje og stek pølsene til de er gjennomvarme.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 4–5 minutter. Hell av vannet og ha på en god klatt smør.
Ha sausen over i en liten kjele og kok opp under omrøring.
Server stekte pølser med rotmos, brokkoli og rørte tyttebær
God middag!