Laks med kål og ingefærsaus

Laks med kål og ingefærsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Fullkornsris
125 g
Litt salt
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Salt
Revet ingefær
1 ss
Sweet chili-saus
1 beger
Hodekål
1 bit
Vårløk
½ pakke
Sukkererter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Lime i båter
1 stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ha mer smak på retten, bruk hvitløk, sitrongress eller chili i sausen. Fennikelfrø, ristede sesamfrø, fivespice, kaffirlimeblader eller thaibasilikum vil også gi retten et smaksløft. Pakk inn limen i plastfolie, da holder den i et par dager etter at du har skåret den opp.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den med papir. Legg den i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Riv ingefær og bland den inn i sausen. Ha sausen over laksen. Sett formen i ovnen og bak fisken i 10–12 minutter, til den er gjennomstekt og med en lett rosa kjerne.
Finsnitt hodekål og vårløk. Stek kål, sukkererter og vårløk i en stekepanne med olje i 4–5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skyll korianderen og rist av vannet. Finhakk den og strø den over retten før servering. Kutt lime i båter og server dem ved siden av.
Server bakt laks med ingefærsaus, stekte grønnsaker, fullkornsris, koriander og lime.
125 g Grønnsaker: 125 g Kokt ris: 100 g Energiinnhold: ca 410 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!