Hjemmelaget kyllingfrikassé  med gulrot og purreløk

Hjemmelaget kyllingfrikassé med gulrot og purreløk

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsakskraft fra kjelen
    • hvetemel
    • Litt salt
    • margarin
    • salt
    Poteter
    350 g
    Litt salt
    Purreløk
    ½–1 stk
    Gulrøtter
    ½ pakke
    Kålrot
    1 bit
    Løk
    1 stk
    Grønnsakskraft fra kjelen
    5–6 dl
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Prinsessefilet av kylling
    450 g
    Margarin
    1 ss
    Karri
    1 pakke
    Hvetemel
    2 ss
    Salt
    Dill
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask purren grundig, det samler seg lett jord mellom lagene. Om du ikke skulle tåle mel kan du bruke 1–2 ss maisenna.

    Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med 2 liter vann til grønnsakene.
    Skyll purren og kutt den i ringer (se tips). Skrell gulrot og kålrot, og kutt dem i terninger eller jevnstore skiver. Kutt løk i skiver. Del kyllingen i mindre biter.
    Kok purre, gulrot, kålrot og løk i kjelen med vann i 10 minutter. Ta ut grønnsakene og legg dem til side. Ta vare på 5–6 dl av grønnsakskraften i et litermål og rør inn hønsebuljongen. Smelt margarin i en kjele og ha i karri. La det frese så vidt, og rør inn mel. Spe med kraften fra grønnsakene og rør til du har en klumpfri saus mellom hver gang du sper med ny kraft. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør underveis.
    Mens sausen småkoker, stek kyllingen raskt i en forvarmet stekepanne med olje i 2–3 minutter. Ha kylling og grønnsaker i kjelen med saus.
    La frikasséen bli gjennomvarm og grønnsakene møre. Smak til med litt salt og pepper. Skyll dillen, rist av vannet og grovhakk den.
    Server kyllingfrikassé med dill på toppen og kokte poteter ved siden av.
    400 g Kokt potet: 150 g Energiinnhold: 370 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!