Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og kokte egg

Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og kokte egg

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Fullkornspenne
100 g
(Gluten)
Litt salt
Løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Passata
1 flaske
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
3–5 dl
Salt
Egg
2–4 stk
(Egg)
Kalkunbacon
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Vårløk
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke eggene sammen med pastaen, om du tør å ta sjansen. Da koker du kun opp én kjele med lettsaltet vann. Bruk gjerne gulrot eller purreløk i suppen om du liker det.

Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta og en liten kjele med vann til koking av egg (se tips).
Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres grønnsakene i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, passata, urter, grønnsaksbuljong og halvparten av vannet. Kok opp og la suppen småkoke i 10–15 minutter.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet i et dørslag og kjøl pastaen raskt ned i rennende kaldt vann. La den renne av seg.
Kok eggene i 8–10 minutter. Kjøl dem ned under rennende kaldt vann.
Stek kalkunbaconet gyllent og sprøtt i en stekepanne med olje. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir og legg det deretter over i en skål.
Skrell eggene og del dem i to. Skyll vårløken og del den i strimler. Ha dette i hver sin skål.
Kjør suppen glatt med en stavmikser slik at du får en jevn og fyldig suppe. Spe eventuelt ut suppen med litt mer vann. Smak til med salt og pepper.
Server hjemmelaget tomatsuppe med pasta, kalkunbacon, kokte egg og strimlet vårløk.
350 g Kokt pasta: 100 g Egg: 1 stk Stekt bacon: 2 ss Energiinnhold: ca 390 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2)Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!