Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pasta farfalle
150-200 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Kyllingfilet
250 g
Sitruskrydder
½ pakke
Sitronsaft- og skall
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sjalottløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Grønne bønner
½ pakke
Strimlet kålsalat
½ pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne de grønne bønnene i kokevannet med pasta om du ønsker å spare litt tid.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør. Ta vare på litt av kokevannet i en kopp.
Skjær sjalottløk i skiver og paprika i terninger. Skjær av endene på de grønne bønnene. Del kyllingfileten på langs slik at du får to tynne filetstykker. Ha på sitruskrydder og revet sitronskall.
Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek kyllingstykkene på høy varme i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen og stek dem i 2–3 minutter til på hver side. Ha kyllingen over på en tallerken.
Ha løken i den samme stekepannen og stek den til den er blank. Tilsett paprika og grønne bønner, og stek videre til grønnsakene er møre. Skjær kyllingstykkene i tynne strimler og bland dem inn med grønnsakene. Press over sitronsaft, ha i litt av kokevannet fra pastaen og smak til med salt og pepper.
Ha kålsalaten i en skål og vend inn olivenolje, salt og pepper.
Server sitronstekt kylling med pasta, stekte grønnsaker og kålsalat.
God middag!