Laks med kremede sitrongrønnsaker og ris
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Fiskebuljong
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
3½ dl
Salt
Laksefilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
Salt
Fiskebuljong
1 dl
Crème fraîche
2 dl
Gulrot
1 stk
Brokkoli
½ stk
Sitron
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Du kan fint forberede det meste av denne retten dagen før, men vent da med brokkolien til dagen den serveres. Da koker du brokkolien i 3–4 minutter og vender den inn med resten av grønnsaksblandingen. Fisken bør du også vente med å bake til samme dag.
Sett ovnen på 200 grader.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Rens og kutt gulrot i skiver og brokkoli i buketter. Vask sitronen og riv det ytterste, gule av skallet.
Legg laksen i en smurt ildfast form. Krydre den med salt, pepper og eventuelt litt av sitronskallet. Sett formen i ovnen og bak laksen i 10–12 minutter.
Kok opp fiskebuljong og crème fraîche, tilsett gulrotskiver og la det koke i 5 minutter. Ha i brokkoli og kok videre i 3–4 minutter. Tilsett sitronskall i kjelen og la det hele småkoke til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Server laks med ris og sitrongrønnsaker.
God middag!