Glutenfri
Fiskekaker og frisk råkostsalat med gulrot, eple, sprø kjerneblanding og dill
4 (61)
Under 30 min
9 Ingredienser
Den krønsjy og friske råkostsalaten med kjerner og dill er helt perfekt til varme fiskekaker.
Den krønsjy og friske råkostsalaten med kjerner og dill er helt perfekt til varme fiskekaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
½–1 stk
Dill
½ bunt
Sitron
¼ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Fiskekaker
240 g
Sitron
¼ stk
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1039 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil lage en kremet råkostsalat eller coleslaw, kan du blande inn 2 ss crème fraîche og litt majones, eller litt av urtedressingen. Hvis du vil spare tid, kan du steke fiskekakene og kjerneblandingen i ovnen sammen med poteten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt poteten i terninger. Ha potetterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetterningene i 12–15 minutter. Vend på dem underveis for en jevnere steking.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Skyll, rist og finhakk dillen. Del sitronen i båter. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 2 minutter, til de har begynt å poppe. Bland sammen de revne gulrøttene, eplet, dillen og kjerneblandingen i en skål. Smak til med saft fra sitronen
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter.
Del resten av sitronen i båter, og server urtedressingen og sitronbåtene til retten.
Resten av dillen kan du fryse ned i et isbitbrett sammen med litt vann. Sitronen kan du presse i en kanne med vann og sette i kjøleskapet.
God middag!