Laktosefri
Glutenfri
Sopp- og erterisotto
med grillbaconNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk sopp. Topp det hele med sprøtt bacon, og du har en fantastisk middag.
En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk sopp. Topp det hele med sprøtt bacon, og du har en fantastisk middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
2 stk
Aromasopp
200 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Grana Padano
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør
3 ss
Grillbacon
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 789 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt gjerne ut eddiken med litt hvitvin hvis du har det stående. Tilsett da hvitvinen når løken er blank, og la den koke inn før du tilsetter buljongen og vannet.
Skrell og finhakk sjalottløken. Rens soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek løken og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i hønsebuljongen og 2 ss eddik. Ha i 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. La ertene koke med de siste 2 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Skjær det ferdigstekte baconet i litt tykke strimler. Topp risottoen med baconet.
Finriv Grana Padano-osten over risottoen, og rør den inn sammen med 3 ss smør. Smak til med salt og pepper.
God middag!