Hjemmelagde svineschnitzler med ovnsbakte potetbåter og blomkål, grønne erter og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kapers
1/2 glass
Svinekoteletter
700 g
Panko
1 pakke
Grønne erter
250 g
Sitron
1 stk
Olje
Smør
Salt
Pepper
Egg
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp schnitzlene med revet parmesan.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og skrell og press hvitløken. Del blomkålen i mindre buketter. Legg potetbåtene og blomkålen i en ildfast form eller på et stekebrett, og vend inn hvitløken og litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek formen i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme, og stek banansjalottløken til den er blank. Tilsett kapersen (uten laken) og 3 spiseskjeer smør. La kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.
Skjær forsiktig av fettranden på svinekotelettene. Tørk lett av kjøttet med et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir, og legg det på en skjærefjøl eller i en brødpose. Bank kjøttet med undersiden av en liten kjele, til kjøttet er ca. 1 cm tykt. Ha 1 stk egg i én skål, og pankoen i en annen skål. Pisk egget lett med en gaffel. Vend kjøttet først i egget, og deretter i paneringen, og krydre det med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek schnitzlene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp 5 dl vann med litt salt i en kjele. Kok ertene i 2-4 minutter. Sil vannet av ertene før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!