Dumplings med svinekjake, reker og chilimajones
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Grønnkål
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Sesamfrø
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Ingefær
1 bit
Mørkokt svinekjake
350 g
Reker
1 pakke
Gyozapapir
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan det være lurt å spare til en dag med bedre tid. Få gjerne med deg en kjøkkenhjelper, så blir matlagingen skikkelig artig! Hvis du har en stor stekepanne kan du eventuelt dampe dumplingsene i den i stedet for i ovnen. Bare ha vannet i pannen og legg på lokk.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell stilken og del den i skiver. Kutt eller riv av bladene fra stilken på grønnkålen.
Finhakk hvitløk, vårløk og chili. Skrell ingefæren og riv den på et rivjern.
Hell av kraften på svinekjaken. Ha svinekjaken og rekene i en salatbolle. Riv kjøttet fra hverandre med en gaffel. Ha i hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Bland alt godt sammen.
Legg gyoza-arkene utover en skjærefjøl eller rett på benken. Legg en liten skje med fyll på midten av hvert ark. Fukt arkene med litt vann rundt fyllet og brett den ene halvdelen over mot den andre slik at det danner en halvmåne. Bruk fingrene til å lage små bølger i bretten. Lag 8–10 dumplings per person.
Varm opp en stor stekepanne med olje til høy varme. Stek dumplingsene i omtrent 1 minutt på hver side. Ha dem over på et stekebrett, hell 1 dl vann i bunnen av brettet og stek dumplingsene i ovnen i 5–6 minutter (se tips).
Ha litt ny olje i stekepannen du stekte dumplingsene i. Stek brokkoli og grønnkål i 3–4 minutter.
Finhakk gressløk. Bland gressløken og sesamfrø inn med grønnsakene rett før servering.
Server dumplings med stekte grønnsaker og chilimajones.
God middag!