Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
1 pose
Vann
Litt salt
Laksefilet
325 g
Sesamfrø
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Spinat
½ pakke
Tomat
1 stk
Ponzusaus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hjemmelaget ponzusaus: Bland sammen soyasaus (gjerne med lite salt), limesaft og honning. Finhakk chili, hvitløk, ingefær og koriander, og rør det inn. Juster mengden chili til din familie. I enkelte oppskrifter på ponzusaus brukes også riseddik. Ponzusausen skal smake av syre, sødme og litt hete fra chili og ingefær.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Skyll agurk, vårløk, spinat og tomat. Tørk av grønnsakene med tørkepapir. Skjær agurk i tynne strimler, tomat i grove terninger og vårløk i tynne skiver. Legg det på et stort fat eller en tallerken.
Tørk av fisken og kutt den i tommeltykke terninger. Vend fisken inn med sesamfrø, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje, slik at de får stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Legg fisken over på en tallerken.
Server alle grønnsakene på et stort fat sammen med laks, fullkornsris og ponzusaus ved siden av. Pynt med koriander.
125 g
Kokt fullkornsris: 100 g
Ponzuasaus: 2 ss
Grønnsaker: 150 g
Energiinnhold: ca 450 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!