Tabbouleh med perlecouscous, rødbetefalafel og ovnsbakt søtpotet

Tabbouleh med perlecouscous, rødbetefalafel og ovnsbakt søtpotet

3.85 (72)
Under 30 min
9 Ingredienser
Fyll salatbollen med luftig perlecouscous, krydrede søtpoteter, sprø falafeler og granateple, og du har en sunn og lett salat som metter skikkelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Søtpotet
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Rødbetefalafeler
200 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
723 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
119 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tabbouleh er en perfekt restesalat, så hvis du har grønnsaksrester liggende, finhakk dem, og vend dem inn i tabboulehen. Alt er godt!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll søtpoteten godt. Kutt søtpoteten i middels store terninger, og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av chiliflakene og litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider. 
 Bland kryddermiksen og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
 Ha perlecouscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelene og yoghurtdressingen ved siden av.
God middag!