Glutenfri
Taco bowl med frijoles, pico de gallo og tortillachips
4.11 (134)
Under 30 min
15 Ingredienser
Frijoles refritos er en meksikansk klassiker. Servert med frisk salsa, sprø mais og syltet rødløk, er dette en svært populær middagsrett.
Frijoles refritos er en meksikansk klassiker. Servert med frisk salsa, sprø mais og syltet rødløk, er dette en svært populær middagsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Mais
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1 dl
Koriander
½ bunt
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Nachochips
185 g
Lettrømme
150 g
Guacamole
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 923 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til bønnegryten med litt mørk sjokolade eller kanel for en fyldigere smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Sil laken av maisen. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den har blitt crispy.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, 1 dl vann, tacokrydderet og litt salt. Kok opp, og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller stekespade til å kjøre blandingen sammen til en grov mos. Smak til med saften fra den ene limen.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skyll og tørk korianderen. Skyll og kutt tomatene i små biter. Skrell sjalottløken. Finhakk sjalottløken, chilien og korianderen. Bland alt sammen i en skål, og smak til med salt og saften fra resten av limen. Drypp over litt olivenolje.
Server nachochipsene, den syltede rødløken, rømmen og guacamolen til retten.
Lag en wrap med restene til lunsj.
God middag!