Falafler i nystekt pitabrød med agurkdressing og friske grønnsaker
Vegetar

Falafler i nystekt pitabrød

med agurkdressing og friske grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Agurk
½ stk
Lett urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Falafler
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
693 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek falaflene i olje i en stekepanne for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll hele agurken. Grovriv halve agurken, og vend den sammen med urtedressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper. 
Legg falaflene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt olje over. Stek falaflene i stekeovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.
 Skyll hjertesalaten og grønnsakene. Kutt hjertesalaten i strimler. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
God middag!