Vegetar
Falafler i nystekt pitabrød
med agurkdressing og friske grønnsakerNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Agurk
½ stk
Lett urtedressing
1 pakke
Falafler
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fullkornspita
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek falaflene i olje i en stekepanne for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll hele agurken. Grovriv halve agurken, og vend den sammen med urtedressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper.
Legg falaflene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt olje over. Stek falaflene i stekeovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.
Skyll hjertesalaten og grønnsakene. Kutt hjertesalaten i strimler. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
God middag!